Sigortammax bir Sigortacı Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd.Şti. markasıdır.

AYDINLATMA METNİ

“Kara Araçları Kasko Sigortası”

 

Sigortacı Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi olarak (bundan böyle “Sigortacı Sigorta” olarak anılacaktır.) Anayasal bir hak olan kişisel verilerin korunması hususu İşbu “ Aydınlatma Metni” kapsamında anlaşılacağı üzere acentemiz için öncelikli konumdadır. Sigortacı Sigorta olarak oluşturmuş olduğumuz “Politika” ve “Kara Araçları Kasko Sigortasına ilişkin Aydınlatma Metni” ile sizleri kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak bilgilendirmek isteriz.

Kişisel Verileriniz İşlenme Amacı

 

Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler çerçevesinde işlenmektedir:

Veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden Sigortacı Sigorta tarafından isim/soyisim, TC kimlik numarası, telefon numarası, adres bilgisi, imza, imza sirküleri, farklı bir ülkede ikamet edilmesi durumunda resmi fatura, adresli pasaport ve ikametgah belgesi, araç plaka numarası, aracın plaka numarası, aracın markası, tipi, kullanım şekli bilgileri araç ruhsatı belge seri numarası bilgisi, ticaret unvanı, vergi levhası, elektronik posta adresi bilgisi, lehtar bilgileri, yabancı uyruklu ise kimlik bilgisi, ticaret sicil gazetesi bilgileri, hukuki işlem bilgileri, fiziksel mekan güvenliği bilgileri, sigorta risk bilgileri ve parametreleri, aile yakınları bilgisi, kampanya çalışmasıyla elde edilen bilgiler, hasar ihbarınızı yaparken sizden istenilecek acente ve poliçe numarası bilgileri, hasar tarihi bilgileri, alkol raporu bilgisi, kaza yeri ifade ve görgü tespit tutanakları, sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopi bilgileri, rehinli ve ipotekli araçlarda bankalardan alınacak resmi belge bilgileri, otomobil hasar servislerinin iletişim bilgileri sigortacılık ürün ve hizmetlerinin sunulabilmesi, işlem yapanın/yaptıranın bilgilerinin tespiti, zeyilname düzenlenmesi, poliçe yenileme teklifi oluşturulması veya poliçe iptal işlemlerinin gerçekleştirilmesi, tanıtım, kampanya, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin sosyal medya, arama motorları vb. çeşitli kanallarla gerçekleştirilmesi, bu amaçla analiz ve hedefleme çalışmaları yapılması, müşterilerin davranışsal eğilimlerinin belirlenmesi, müşterilere genel ve özel teklifler sunulması, strateji ve verimlilik çalışmaları yapılması; acentelik sözleşmeleri kapsamında ilgili süreçlerin yürütülmesi; elektronik (internet/mobil vb.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgelerin düzenlenmesi; mevzuat, kamu kurumları ve diğer otoritelerce öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uyulması; pazarlama ve istatistik faaliyetleri ile hizmet kalitesinin artırılabilmesi, mevcut ve yeni ürün/hizmetlerin sunabilmesi; acil durumun yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi; çalışanlar için iş akdi ve mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi; çalışanlar için yan haklar ve menfaatleri süreçlerinin yürütülmesi; denetim/ etik faaliyetlerinin yürütülmesi; erişim yetkilerinin yürütülmesi; faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, firma/ ürün/ hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, fiziksel mekan güvenliğinin temini; görevlendirme süreçlerinin yürütülmesi; hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi; iç denetim/soruşturma/istihbarat faaliyetlerinin yürütülmesi; iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi; iş sağlığı/ güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi; iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi; iş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi; mal/ hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi; mal/ hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi; mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi; müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, organizasyon ve etkinlik yönetimi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi; performans değerlendirme süreçlerinin yürütülmesi; reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi; risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi; sponsorluk faaliyetlerinin yürütülmesi; stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi; talep/şikayetlerin takibi; tedarik zinciri ve yönetimi süreçlerinin yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; ücret politikasının yürütülmesi; ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi; ticari elektronik ileti gönderilebilmesi; veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini; yatırım süreçlerinin yürütülmesi; yetenek/kariyer gelişimi faaliyetlerinin yürütülmesi; yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi; yönetim faaliyetlerinin yürütülmesi; ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla sınırlı olarak işlenmektedir.

Kişisel Veri Toplama Yöntemlerimiz ve Hukuki Sebepler

 

Kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, aile yakın bilgisi gibi kişisel verileriniz acentemiz ile ilgili sizlerin menfaat dengesi gözetilerek; Kanunun 5. maddesinde yer alan hukuki sebeplerden “Kanunlarda açıkça öngörülmesi”, “Bir hakkın tesisi, korunması ve kullanılması”, “Sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması”, “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hükümlerine dayalı olarak ve imza, uyruk gibi. özel nitelikli verileriniz ise Kanunun 6. maddesi dikkate alınarak işlenecektir. Kişisel veriler, Sigortacı Sigorta tarafından basılı/elektronik formlar, işyerine ait güvenli elektronik ortamlar, sözleşmeler, adli makam ve resmi kurumlar, PTT, posta/kargo, internet sitemiz, taahhütnameler, e-posta, raporlar, yüz yüze yapılan görüşmeler ve iş yeri güvenlik kameraları vasıtasıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere Hangi Amaçlarla Aktarılacağı

 

Kişisel verileriniz menfaat dengesi gözetilerek meşru menfaat, bir hakkın tesisi, korunması, kullanılması, sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması, kanunlarda açıkça öngörülmesi, Sigortacı Sigorta’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve/veya açık rızanız durumunda yukarıdaki işleme amaçlarının organize edilerek yürütülebilmesi için Acentemiz tarafından yurt içi ve yurt dışında bulunan operasyonel faaliyetlerin yürütülebilmesi amacıyla sınırlı olarak Google, Microsoft vb. veri tabanlı hizmet sağlayıcı şirketlere, veri işleyen konumunda olan firma yetkililerine, ilgili özel kişi ve kurumlara, iş birliği içinde olduğumuz kurumlara, iletişim, arşiv ve saklama hizmeti aldığımız hizmet sağlayıcılara, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına Kanunun 8. ve 9. maddeleri doğrultusunda aktarılmaktadır.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

Veri Sahibi;

Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, KVKK ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahipleri Kanunun 11. maddesinde belirtilen hakları ile ilgili taleplerini öncelikle acentemize iletmeleri zorunludur.

Acentemiz alınan talebi ücretsiz olarak veya işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurul’u tarafından belirlenen tarifeye göre alacağı ücret mukabilinde en kısa sürede ve en geç otuz gün içerisinde sonuçlandıracak ve ilgili veri sahibini bilgilendirecektir.

İlgili kişi açık rıza beyanını her zaman geri alma hakkına sahiptir. Ancak belirtmek gerekir ki; açık rızanın geri alınmasının ileriye etkili olarak sonuç doğuracağı unutulmamalıdır. Açık rıza beyanınızı geri çektiğiniz hallerde Sigortacı Sigorta diğer veri işleme şartlarından herhangi birine dayanarak veri işleme faaliyeti gerçekleştirmeyecektir.

Veri sahibi kullanmayı talep ettiği hakkına yönelik açıklamalarını içeren talebini www.sigortammax.com adresindeki formu doldurarak web sayfası üzerinden veya formun imzalı bir nüshasını Bostanlı Mahallesi, 2014/1 Sokak, No: 14/A Karşıyaka/İzmir adresine kimliğini tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla gönderebilir veya ilgili formu sigortacisigorta@hs01.kep.tr adresine iletebilir.


Güvenlik testini gerçekleştiriniz.

Güvenlik testi başarısız.

Bir Saat İçerisinde 5 Mesaj Gönderebilirsiniz!
Saatlik Mesaj Gönderilim Limitiniz Dolmuştur.

Mesajınız Başarıyla Gönderilmiştir.
Yetkililerimiz En Kısa Sürede Sizinle İletişime Geçeceklerdir.

Bir Hata Oluştu!

Kaydınız başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teşekkür ederiz.